Wandeldag-Protocol

Algemeen:
Het wandelstokje vraagt de wandelaars de volgende uitgangspunten aan te houden:

 1. Gebruik steeds je gezonde verstand
 2. Volg de richtlijnen van de regering en de plaatselijk geldende verordeningen aangaande Covit-19 (het corona virus).
 3. Houd 1,5 meter afstand en maak dit ook voor anderen mogelijk.
 4. Voorkom rechtstreeks contact met andere wandelaars en vrijwilligers.
 5. Tref aanvullende hygiënemaatregelen, zoals handen wassen.
 6. Vermijd drukte en opeenhoping van wandelaars, indien nodig wacht dan even op 1,5 meter afstand.
 7. Blijf thuis bij verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging tot 38 graden of koorts.
 8. Neem zelf voldoende eten en drinken mee voor onderweg.
 9. Volg steeds de aanwijzingen op van de vrijwilligers van het Wandelstokje, herkenbaar aan een GEEL hesje of een T-shirt van AVS’90.
 10. Tijdens de wandeltocht komt u over paden die opengesteld zijn door medewerkende agrariërs. Wij vragen u vriendelijk uw afval mee te nemen naar de rustposten of de finish en geen schade aan de gewassen van de agrariërs aan te brengen.
 11. Deze wandeltocht is GEEN prestatie loop. Het Wandelstokje vraag u dan ook vriendelijk om geduldig te wachten als u in een wachtrij staat en vragen om begrip voor de aangepaste situatie.

Voorinschrijven en tijdslots:
Ter voorkoming van drukte op bij het inschrijven en bij de rustposten is voorinschrijving en betaling via onze website verplicht.
Op deze manier kunnen wij coronaproof werken. Daarnaast werkt het Wandelstokje met tijdslots. U kunt bij voorinschrijving kiezen uit een van de tijdslots.
Is een tijdslot volgeboekt dan moet u uitwijken naar een van de andere tijdslots.
Wilt u samen met anderen wandelen, zorg dan dat u allen voor hetzelfde tijdslot boekt.

Heeft u niet online ingeschreven en betaald, dan verzoeken wij u niet te komen.
U mag dan namelijk niet aan de wandeltocht deelnemen.

Door het online inschrijven verklaart u dat u zich zult houden aan het door het Wandelstokje opgestelde PROTOCOL voor deze wandeltocht.

Parkeren:
Volg de aanwijzingen naar de parkeer gelegenheden. In het geval u te vroeg arriveert voor uw tijdslot, wacht dan in de auto (of op een andere rustige plaats) tot 5 minuten voor aanvang van het aan u toegewezen tijdslot. Houd daarbij 1,5 meter afstand van de overige wandelaars.
Alleen in het aan u aangewezen tijdslot wordt u toegelaten tot het inschrijven op de startlocatie om daarna met de wandeling te kunnen starten.

Inschrijven op de startlocatie:
1. Kom niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van het aan u toegewezen tijdslot naar de startlocatie.
2. Wacht buiten op 1,5 meter afstand in het aangewezen plek totdat u van de vrijwilliger van het Wandelstokje toestemming krijgt om de startlocatie te betreden.
3. Ontsmet uw handen voor het naar binnen gaan van de startlocatie. Het wandelstokje stelt hiervoor middelen ter beschikking.
4. Houd 1,5 meter afstand voor het in ontvangst nemen van de routebeschrijving. U dient de bevestiging van uw voorinschrijving te printen om deze te overhandigen bij de inschrijving .
5. Neem binnen in de startlocatie en buiten op het terras de geldende horeca richtlijnen in acht, zoals de 1,5 meter afstand bewaren, en volg steeds de aanwijzingen op van de aanwezige horecamedewerkers.
6. Houd 1,5 meter afstand bij het toiletbezoek en was na bezoek aan het toilet uw handen.
7. Verlaat de startlocatie uiterlijk binnen 20 minuten na aanvang van het aan u toegewezen tijdslot.
8. Volg de aanwijzingen op van de aanwezige vrijwilligers van het Wandelstokje, herkenbaar aan een GEEL hesje of T-shirt van AVS’90.

Te laat starten:​
Zorg ervoor dat u zich meldt bij het inschrijven tijdens het door u aangevraagde en toegewezen slot. In het uitzonderlijke geval dat u te laat bent, meldt u zich bij een van de vrijwilligers die het inschrijven begeleidt, hij/zij zal bepalen of u alsnog kunt starten. Mogelijk moet u wachten tot het volgende tijdslot voor uw afstand.

Onderweg:
1. Vermijd drukte en opeenhoping van wandelaars.
2. Haal niet in op smalle paadjes, maar wacht even tot u weer op een breder gedeelte wandelt.
3. Houd 1,5 meter afstand bij het passeren en geef even voldoende ruimte als u wordt gepasseerd.
4. In verband met hygiëne heeft het Wandelstokje geen eigen rustpost ingericht, wel zijn er rustlocaties.
5. Deze hebben echter een beperkte capaciteit. Neem daarom voldoende eten en drinken mee voor onderweg, voor het geval de rustlocatie te vol is.

Rustlocatie:
1. Neem binnen in de rustlocatie en buiten op het terras de geldende horeca richtlijnen in acht, zoals de 1,5 meter afstand bewaren, en volg steeds de aanwijzingen op van de aanwezige horecamedewerkers.
2. Ontsmet uw handen bij betreden van de rustlocatie.
3. Houd 1,5 meter afstand bij het toiletbezoek en was na bezoek aan het toilet uw handen.

Finishlocatie:
1. U dient u voor 17.00 uur af te melden bij de finish locatie. Mocht u besluiten voortijdig uw wandeltocht te beëindigen, bel dan het noodnummer dat onderaan uw route beschrijving staat.
2. Neem binnen de finishlocatie en buiten op het terras de geldende horeca richtlijnen in acht, zoals 1,5 meter afstand bewaren, en volg steeds de aanwijzingen op van de aanwezige vrijwilligers van het Wandelstokje en/of de horecamedewerkers.
3. Houd 1,5 meter afstand bij het toiletbezoek en was na bezoek aan het toilet uw handen.
4. Verlaat de finishlocatie bij te grote drukte als u daarom gevraagd wordt, zodat ook de wandelaars die na u komen een consumptie kunnen nuttigen.

Sticker en afstempelen wandel-km-boekje:
1. Houd 1,5 meter afstand als er een wachtrij is bij de afmeldtafel.
2. Neem zelf 1 sticker (inbegrepen bij het inschrijfgeld) van de stapel.
3. Sla voor het afstempelen van het wandel-km-boekje het boekje open op de juiste pagina, zodat de Wandelstokje vrijwilliger niet in contact hoeft te komen met het boekje voor het zetten van de stempel.
4. Volg de aanwijzingen op van de aanwezige vrijwilligers van het Wandelstokje, herkenbaar aan een GEEL hesje of T-shirt van AVS’90.

Noodnummers:
1. Het Wandelstokje kan u bij een calamiteit vanwege de coronamaatregelen u niet komen ophalen.
2. Indien dringend bel dan 112 of anders de noodnummers onderaan op de routebeschrijving voor overleg.

Aansprakelijkheid:
U neemt deel op eigen gelegenheid en risico. Het Wandelstokje, AVS’90, de Horeca, de medewerkende agrariërs en hun bedrijven kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor gezondheidsrisico’s of letsel.
Wij verwachten dat een ieder zich houdt aan bovenstaande afspraken en regels. Denk aan de gezondheid van onze wandelaars en vrijwilligers.
Het hangt mede van uw gedrag af of andere wandelverenigingen op korte termijn weer wandeltochten mogen blijven organiseren.
Wij danken u alvast voor het houden aan de regels en wensen u een fijne wandeltocht toe.


Het Wandelstokje Standdaarbuiten.

Print Friendly, PDF & Email

Onze sponsors

 
Primatch
Camping Bovensluis